Jon Brunberg Förlag/Publishing

10°C - Recept från Forsmarks skärgård

Konst, kokbok eller inlägg i miljödebatten?

10°C är något så ovanligt som en hybrid mellan en kokbok och experimentell samtida konst som dessutom kan läsas som ett inlägg i debatten om människans miljöpåverkan.

Konstnärerna Carl Johan Erikson och Karin Willén har var sitt sommarhus i närheten av Forsmarks kärnkraftverk och tillbringar mycket tid i den uppländska naturen. För några år sedan började de att tillreda och bjuda på fisk från området i en serie konstnärliga aktioner. Nu har de sammanställt tolv fiskrecept i denna ”muterade” kokbok som också innehåller bilder från en av aktionerna och en ”dykritual” i varmt kylvatten från kärnkraftverket samt efterord av författaren Jesper Olsson.

ISBN: 978-91-637-0031-6
Inbunden, färg, 104 sidor
Efterord av Jesper Olsson
Pressmaterial: jonbrunbergforlag.se
Kontakt: Jon Brunberg, mail@jonbrunberg.com, 070-314 36 92