Jon Brunberg Förlag/Publishing

10°C + matlagningsaktion på Fotobok Gbg 16

Fotobok Gbg är en årlig festival för fotoböcker i Göteborg som i år äger rum den 22-24 september. I år deltar Carl Johan Erikson och Karin Willéns bok "10°C - Recept från Forsmarks skärgård" som en av ett tjugotal svenska fotobokstitlar utgivna under 2016 i utställningen Fotobok Gbg in Oslo. Dessutom kommer Erikson och Willén att genomföra en matlagningsaktion i samband med öppningen den 22 september kl 20.00. Förlaget finns förstås på plats. Hela programmet för festivalen hittar du här.

I samband med att Erikson och Willén genomförde matlagningsaktioner med fisk från Forsmarks skärgård 2015 för att undersöka frågan om hur den förändrade miljön i vattnen kring Forsmarks kärnkraftverk påverkar näringskedjan uppstod idén att göra en konstnärlig receptsamling, som sedemera resulterade i boken "10°C - Recept från Forsmarks skärgård". Videon nedan är en dokumentation från en matlagningsaktion i Marabouparken i Sundbyberg 2014.

Plats: A-venue, Kungsportsavenyn 25, öppet torsdag 15-21 och fredag/lördag 12-21. Mer information hittar du också på Fotobok Gbg:s Facebooksida.