Jon Brunberg Förlag/Publishing

Joachim Carlsson, A lot

A lot är en omfattande bok om Joachim Carlssons konstnärskap utgiven 2016 som innehåller verk från 2010–2016 och texter av Lars-Erik Hjertström Lappalainen och Anders Olofsson. Katalogen gavs ut i samband med Joachim Carlssons utställning A lot på Uppsala konstmuseum 2016. Den är 112 sidor på svenska och engelska. Formgivare är Magnus Lindgren och fotograf Jean-Baptiste Béranger.

ISBN: 978-91-983209-0-9
Häftad, färg, 112 sidor
Introduktion av Daniel Werkmäster
Texter av Lars-Erik Hjertström Lappalainen och Anders Olofsson
Formgivning: Magnus Lindgren
Foto: Jean-Baptiste Béranger
Språk: svenska och engelska

 

Pressröster

Joachim Carlssons utställning A lot har fått ett strålande mottagande. Här är länkar till ett par recensioner och artiklar som du kan läsa på nätet.

Uppsala Nya Tidning skriver Sebastian Johans:

Det Joachim Carlsson gör är att, med enkla medel, fråga sig vad som sker om man möter den ständigt pågående rörelsen där ett abstrakt ting ges konkret mening och betydelse på en annan plats än den förväntade. Utställningen ”A lot” är ett litet hällregn av avsteg från överenskomna betydelser och duchampska lekar med förväntningar.

På Konsten.net skriver Marit Jonsson:

Joachim Carlsson utmanar vårt regel- och ordningssinne, tvångssyndromet att gå dit pilen pekar, att stå i rutan, hålla sig innanför strecket, följa angivelser. Mängdens auktoritet. Samtidigt med det tvingande och allvarliga finns leken och det obstinata: vad händer om man inte följer reglerna, pilarna eller linjerna? Om man bringar oordning i systemet och inte väljer väg? Vad händer om man dubbelparkerar, partiellt överlappar, kastar om bokstäverna, flyttar spelbrickan till den tomma platsen bredvid?

För dig som inte kommer att kunna se utställningen, eller som vill återse den igen även när den avslutats i Uppsala så erbjuder katalogen för A lot med sina 104 sidor och rika bildmaterial ett utmärkt sätt att uppleva utställningen i ett annat medium. Nu kan du köpa katalogen från Adlibris och Bokus. Se alla försäljningsställen här.

 

Läs mer:

konstmuseum.uppsala.se och joachimcarlsson.se

Bilder, omslag: Joachim Carlsson, < / >, målning, 66x49 cm, 2016, ©Joachim Carlsson/BUS 2016, Foto: Jean-Baptiste Béranger

Här kan du köpa förlagets böcker 

 

Förlagets böcker på Samlade Skrifter