Jon Brunberg Förlag/Publishing

Release för Annika Thörn Legzdins bok Remediation

Välkommen till releasen av Annika Thörn Legzdins bok Remediation!

Plats: Dome of Visions, Valhallavägen 79, 114 27 Stockholm
Tid: den 26 april kl 17-19!

Anmäl dig till eventet här

Läs mer om eventet på Facebook

Releasen är en del av Dome of Visions temaperiod Enriched by Earth. Under kvällen samtalar Annika Thörn Legzdins med Jon Brunberg om boken Remediation, och Malin Lobell håller ett föredrag om daggmaskens roll i kretsloppet. Boken finns till försäljning till specialpris.

Läs mer om boken på förlagets hemsida

Remediation är ett konstnärligt verk i bokform som ger utrymme för reflektion över exploateringens konsekvenser för människa och miljö – men som också visar på hur naturens egna lösningar kan användas för att bekämpa miljöförstöring.

I boken flyttas vi till ett urbant, postindustriellt landskap och platser som är övergivna, förfallna och förorenade. Det här är en typ av platser som just nu är föremål för projekt som drivs av frivilligorganisationer och institutioner i Detroit som går ut på att rena förorenad mark från gifter genom att plantera vissa typer av träd – en metod som kallas för ”dendroremediation”.

Remediation fokuserar särskilt på vitpilens (Salix Alba) markrenande och medicinska egenskaper (ur barken från pilträd utvinns salicin som har smärtdämpande och antiinflammatoriska egenskaper) som återges i textfragment som flätas samman med svartvita fotografier från Detroit.

Boken har formgivits av Linnéa Carlson och ges ut på Jon Brunberg Förlag.

Välkommen!