Konst, kokbok eller inlägg i miljödebatten?
10°C – Recept från Forsmarks skärgård av Carl Johan Erikson och Karin Willén är något så ovanligt som en hybrid mellan en kokbok och experimentell samtida konst som dessutom kan läsas som ett inlägg i debatten om människans miljöpåverkan.
Konstnärerna Carl Johan Erikson och Karin Willén har var sitt sommarhus i närheten av Forsmarks kärnkraftverk och tillbringar mycket tid i den uppländska naturen. För några år sedan började de att tillreda och bjuda på fisk från området i en serie konstnärliga aktioner. Nu har de sammanställt tolv fiskrecept i denna ”muterade” kokbok som också innehåller bilder från en av aktionerna och en ”dykritual” i varmt kylvatten samt efterord av författaren Jesper Olsson.
Boken kan redan nu beställas direkt från förlaget genom vår webbshop för introduktionspriset 220 kr!
*
Boken är en del av ett konstnärligt forsknings- och utvecklingsprojekt vid Kungl. Konsthögskolan