Jon Brunberg Förlag/Publishing

Tågteve

3/5

Sommaren 2012 genomförde My Lindh en installation med titeln Tågteve med intentionen att omvandla tågets fönsterruta till skärm och tågresan till film. Installationen utgjordes av ett trettiotal stora textskyltar, med ett utseende som påminner om televisionens undertexter, som placerades ut i landskapet längs en 25 km lång sträcka på tåglinjen Stockholm – Uppsala. Skyltarna bildade en poetisk och fragmentarisk text som kunde läsas från båda körriktningar.

Nu släpps boken Tågteve där My Lindh bygger vidare på installationen i bokform. Boken innehåller en serie fotografier av textskyltarna i landskapet och tre essäer som på olika sätt tar avstamp i verket, av Marianna Garin, konstvetare och curator på frilansbasis, Khashayar Naderehvandi, poet och Monica Sand, konstnär och forskare. Sandra Praun står för den vackra och eleganta formgivningen.

Tågteve är producerad med stöd från Stiftelsen Längmanska kulturfonden och Kulturnämnden Uppsala kommun.

Omfång: 40 sid, färg, inbunden
Mått: 21,5 x 29,5 cm
Språk: svenska och engelska
ISBN: 978-91-983209-1-6

Försäljningsställen

Bokus.com, Adlibris, Konst-ig, Uppsala konstmuseum, Malmö Konsthall och Bonniers konsthall

Mer om Tågteve

>> Infoblad om Tågteve (PDF 468 kb)

>> Bläddra i boken

>> Läs mer om releaserna

Om konstnären

My Lindh bor och verkar i Stockholm. Lindhs arbeten har visats på Moderna Museet, Iaspis, Göteborgs Konsthall och Färgfabriken och i internationella grupputställningar och festivaler såsom Kunstverein München, Glogalleriet, Helsingfors Konstmuseum och Institut finlandais, Paris. Lindh utmanar i sitt konstnärskap vardagens iscensättningar och stereotypa konstruktioner. Hennes verk bjuder ofta in betraktaren till aktivt medskapande av alternativa gemensamma situationer.

Presskontakt:

My Lindh: 070-722 29 80
Jon Brunberg: info@jonbrunbergforlag.se, 070-314 36 92

Läs mer om verket:
http://mylindh.com/works/traintv/